Несподіване «переселення».

Молода приємна жіночка Аня звернулася до мене з проханням пошуку і придбання таунхаусу. Основний критерій – вкластися в обмежений бюджет, тому асортимент вибору був не дуже великий, і, крім того, ми розглянули ще й двоповерхові квартири.. Все ж таки, Аня схилялася до таунхаусу, —  і привабливий об’єкт згодом був знайдений.

По статистиці, 80% покупців повинні ще щось продати перед купівлею. Аня розповіла, що проживає з чоловіком та двома синочками у невеличкій двокімнатній квартирі, розташованій на цокольному поверсі. Тож, перед нами була ще задача продажу, за яку взявся мій колега.  Протягом місяця покупець на квартиру був знайдений, і ми готувалися взяти за неї завдаток – і внести його за вподобаний таунхаус.

За годину до призначеного завдатку – схвильований колега подзвонив мені зі словами, що Аня відмовляється від продажу.. І одразу ж, зателефонувала і сама Аня. «Зоя, скажіть, що мені робити?!? Я вислала фото таунхаусу чоловікові (він в той час був на заробітках за кордоном) – а йому не сподобалося!! Все, я не буду нічого продавати, бо що ж ми купимо і де ж тоді будемо жити?!» — у розпачі питала вона. Розмова затяглася хвилин на 40… Враховуючи «ліквідність» її житла, і падіння цін на такий – вже зовсім непопулярний! – сегмент житла, я вмовляла Аню не втратити реального покупця, і запевняла, що ми підберемо щось інше, що сподобається усій її родині!.. Вона заспокоїлася, прислухалась – і угода була врятована. Жінка взяла завдаток за свою квартиру і стала чекати приїзду чоловіка.

Через тиждень ми вже зустрілися втрьох. І коли сіли детально обговорити бюджет – виявилося, що насправді грошей хватило б тільки на «голий» таунхаус, але на ремонт – зовсім ніяк. Чи то вона помилилася в розрахунках, чи забула про вартість ремонту, чи, можливо, не усі цифри прибутку, які мав привезти чоловік, розуміла до кінця – але тепер ми мали шукати на вказану суму вже житло з ремонтом.. А ще, в процесі праці, я зрозуміла головний критерій, який Аня сама, певно, не вважала за важливе озвучувати, але на підсвідомості він в неї був, і «проривався» через різні висловлювання: близькість до школи, щоби дітям було зручно..

Саме це підштовхнуло мене запропонувати їм вихід, який ніколи навіть не приходив їм в голову, бо відрізнявся від початкового запиту, як небо і земля ). Розглянути великі квартири з ремонтом «радянського» фонду. Основні їхні переваги у порівнянні з новобудовами – це нижча вартість (тоді ми можемо дозволити собі більшу площу квартири!) і розташування в центрі міста.

Тепер знайти потрібний варіант вже було питанням суто технічним.. Через 10 днів ми внесли завдаток. Ще через 10 днів Аня з сім’єю стали власниками просторої трикімнатної квартири з хорошим ремонтом, в самісінькому серці Ірпеня, з вікон якої вона могла милуватися парком і споглядати, як щоранку її хлопчики заходять у двері своєї школи.

А ще через 10 днів Аня лишила один з найтепліших відгуків на моїй фейсбук-сторінці, і вже вкотре радить мене своїм знайомим і друзям..

Ця історія надихає мене ще завзятіше ставитися до своєї роботи, розуміючи її надважливість. А вас, можливо – надихне на співпрацю?… :)

 

 

 

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Оцініть статтю:
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Загрузка...
Зоя Ільницька